Zorgverzekeringen Vergelijken en Overstappen

Elk jaar heb je anderhalve maand de tijd om te beslissen of je wilt overstappen van zorgverzekering. In november maken zorgverzekeringen hun nieuwe polissen en premies voor het aankomende jaar bekend. Je kunt er dan voor kiezen om bij je huidige aanbieder te blijven, of om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Weet je nog niet waar je naartoe wilt dan is het verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken. Mocht je zeker weten dat je niet langer bij je huidige zorgverzekeraar wilt blijven, maar heb je nog niet de perfecte gevonden dan heb je tot 1 februari de tijd, mits je de huidige zorgverzekering hebt opgezegd. Let wel, zorgverzekeringen zijn niet verplicht om jou als klant aan te nemen, dus weet zeker dat ze je wel willen voor 1 februari. Het hebben van een zorgverzekering is verplicht in Nederland en anders overtreedt je de wet. Meer uitleg over waarom zorgverzekeringen vergelijken belangrijk is.

 

Is zorgverzekeringen vergelijken echt nodig

Met negen grote zorgverzekering concerns en eenenveertig vertakkingen hiervan is de keuze uit zorgverzekeringen overweldigend. Want al deze eenenveertig verschillende zorgverzekeraars bieden allemaal een ander basispakket aan en andere aanvullende pakketten. Dit kan ervoor zorgen dat je verdwaald raakt in de mogelijkheden en keuzes voor zorgverzekeringen. Daarom is het belangrijk dat je jouw zorgverzekering vergelijkt.

 

Welke voordelen haal je uit het zorgverzekeringen vergelijken

Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kom je op de goedkoopste prijs per maand. Het zijn namelijk niet alleen verschillende zorgverzekeraars het zijn ook nog eens verschillende tarieven, niet alleen per maand, ook de eigen risico kan verschillen of de eigen bijdragen.
Gepaste zorg

Dat iedereen anders is begrijpen we allemaal en dat begrijpen de zorgverzekeringen ook. Zij bieden voor iedereen een gepaste zorgverzekering aan. Afhankelijk van jouw wensen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je vrije keus heb in gezondheidsinstellingen, of wil je mobiel kunnen declareren, dan zijn er zorgverzekeringen die dit aanbieden.

Een cadeautje

De meeste zorgverzekeringen geven een extraatje of een korting voor nieuwe aanmeldingen. FBTO deed eerder al eens vliegtickets en cadeaubonnen cadeau. Het Zilveren Kruis gaf korting door geld te op de rekening te storten en Zekur gaf eens een Vespa scooter weg. Helaas zijn deze cadeau’s niet voor alle nieuwe aanmeldingen, maar worden er een handjevol uitgekozen. Wie weet heb je naast een goed passende zorgverzekering voor minder geld, ook nog een extraatje.

 

Vergelijkingssites

Het uitzoeken van de juiste zorgverzekering kost tijd. Gelukkig zijn er websites die de zoektocht een stuk gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat het minder tijd kost. Op deze zorgzoekers kun je voorkeuren intypen en zoeken zij naar de beste zorgverzekeringen voor jou. Misschien staat jouw zorgverzekering wel bij de top drie van de site en is overstappen helemaal niet nodig. Wees altijd bewust van de veranderingen binnen jouw zorgverzekering. Niet alleen de prijs kan veranderen ook de vergoedingen kunnen veranderen en sluiten deze niet meer aan bij jouw wensen. Het kan dus nooit kwaad om even een vergelijkingstest in te vullen op één van de vergelijkingssites. Dit duurt maar even en kun je uiteindelijk geld besparen.

zorgverzekering vergelijken

 

Energiecoach en energie vergelijken