welkomst cadeau energie

Overstappen van energieleverancier? Profiteer van een welkomstcadeau energie

De concurrentie op de Nederlandse energiemarkt is erg groot. Als u als consument over wil stappen naar een andere energieleverancier, zijn er tientallen energieleveranciers waar u een nieuw energiecontract bij kunt afsluiten. Door het grote aantal energieleveranciers op de Nederlandse markt en het feit dat iedere energieleverancier u binnen wil halen als klant, bieden veel energieleveranciers een welkomstcadeau energie aan. Wat een welkomstcadeau energie precies en welke soorten cadeaus u kunt krijgen als nieuwe klant van een energieleverancier, leest u op deze pagina.

Een welkomstcadeau energie: wat is het precies?

Een welkomstcadeau energie is een cadeau dat u als nieuwe klant van een energieleverancier kunt krijgen. Het cadeau wordt aangeboden door de energieleverancier in kwestie om nieuwe klanten te lokken en hen te overtuigen een contract af te sluiten. Het cadeau heeft verder niets te maken met de voorwaarden van het energiecontract dat u afsluit, maar wordt altijd extra gegeven door de energieleverancier.

Verschillende soorten welkomstcadeaus van energieleveranciers

Energieleveranciers kunnen verschillende soorten welkomstcadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Enkele voorbeelden van welkomstcadeaus die u kunt krijgen als nieuwe klant van een specifieke energieleveranciers, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Korting op uw energierekening

Veel energieleveranciers geven korting op de energierekening om nieuwe klanten te lokken. Sluit u een energiepakket af bij een energieleverancier die dit welkomstcadeau energie biedt, dan krijgt u bijvoorbeeld 25 procent korting op uw energie in de eerste zes maanden van uw contract. Dit betekent dat u minder geld hoeft te betalen aan energie en meer geld heeft om leuke dingen te doen of leuke dingen te kopen.

Een cadeaubon bij een winkel of webwinkel

Een ander populair welkomstcadeau energie is een cadeaubon van een specifieke winkel of webwinkel. Het gaat niet om een cadeaubon voor de (online) winkel van de energieleverancier zelf, maar om een cadeaubon die u bij een winkel als Mediamarkt of een online shop als Bol.com kunt gebruiken om iets aan te schaffen.

Cashback op uw energierekening

Eigenlijk is dit welkomstcadeau energie hetzelfde als een korting die u kunt krijgen op uw energierekening, maar dan wordt het cadeau anders gegeven. Waar u bij korting geld bespaart op uw energierekening en zo meer geld overhoudt per maand, krijgt u bij een cashback gewoon geld op uw rekening gestort. Het kan gaan om 100 euro, maar sommige energieleveranciers geven u ook bedragen tot 150 euro als u klant wordt.

Een fysiek cadeau

Tot slot kunt u ook een fysiek cadeau krijgen als u klant wordt van een energieleverancier, zoals een nieuwe thermostaat of een iPad. Bij sommige energieleveranciers kunt u zelfs een fysiek cadeau kiezen uit meerdere cadeaus, zodat u een welkomstcadeau energie krijgt dat echt bij u past.

welkomst cadeau energie

Let op: een aantal soort nieuwe klanten wordt helaas nog veel geweigerd door een energieleverancier (zie video). Zij worden gezien als risicoklanten. Dit kan betekenen dat men in het verleden betalingsproblemen heeft gehad of momenteel in een schuldsanering zit bijvoorbeeld. Er zijn echter organisaties die toch voor u kunnen regelen dat u kunt overstappen zonder waarborgsom. Neem hierover contact op met Energiecollectief SwitchCollectief.NL.

Energie vergelijken