Eindafrekening Energie gekregen? Doe een energienota check

energienota check eindafrekening energie

Eindafrekening energie gekregen? Controleer het document goed!

Als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier, krijgt u altijd een eindafrekening energie. Dit is vergelijkbaar met de jaarafrekening energie die u elk jaar krijgt. Een eindafrekening is een document waar precies in staat hoeveel energie u verbruikt heeft na het ontvangen van uw meest recente jaarafrekening. Ook kunt u in de eindafrekening energie lezen hoeveel geld u moet bijbetalen of hoeveel geld u terugkrijgt van de energieleverancier, altijd op basis van de door u verbruikte energie en het bedrag dat u voorgeschoten heeft aan energie.

Het belang van het controleren van uw eindafrekening

Veel mensen denken dat een eindafrekening energie altijd klopt en controleren dit bestand nooit. Ze nemen genoegen met het bestand dat ze extra moeten betalen of van de energieleverancier terugkrijgen en sluiten zo een periode met een specifieke energieleverancier af. De eindafrekening klopt in de meeste gevallen inderdaad, maar dit is zeker niet altijd het geval. Doe doe daarom dus altijd een energienota check.

Om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt of te weinig terugkrijgt van uw energieleverancier, raden wij u aan om uw eindafrekening altijd te controleren. Doe dit met de meterstanden die u zelf doorgegeven heeft aan uw energieleverancier toen u aangaf dat u ging verhuizen of aangaf dat u over ging stappen naar een nieuwe energieleverancier. Kloppen de meterstanden in de eindafrekening energie niet met de meterstanden die u heeft doorgegeven? Dan moet u mogelijk te veel geld bijbetalen of krijgt u juist te weinig geld terug van de energieleverancier.

De eindafrekening energie klopt niet: wat nu?

Kloppen de meterstanden op de eindafrekening niet met de meterstanden die u heeft doorgegeven aan uw energieleverancier? Dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw energieleverancier door uw energieleverancier een brief of professionele e-mail te sturen. Doe dit altijd binnen twee weken na het ontvangen van de eindafrekening, want dan weet u zeker dat u op tijd bent met het versturen van uw bezwaar. De energieleverancier moet uw bezwaar namelijk voorleggen aan de netbeheerder, die controleert of de meterstanden nog aangepast kunnen worden. Al met al kost dit best veel tijd, dus houd er rekening dat het even duurt voor uw verzoek tot het aanpassen van de meterstanden in behandeling wordt genomen.
Gaat u energie vergelijken en wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier en kloppen de meterstanden in de eindafrekening energie niet, dan moet u contact opnemen met uw nieuwe energieleverancier. Samen met uw energieleverancier bekijkt u of de meterstanden veranderd kunnen worden en wat dit voor gevolgen heeft voor het eindbedrag van uw eindafrekening.

Heeft u langer dan twee weken gewacht met het aanpassen van de meterstanden? Dan kan het zijn dat u te laat bent. Neem contact op met uw energieleverancier om te achterhalen wat uw leverancier nog voor u kan doen.


Goedkoopste energieleverancier

http://energie.maakjestart.nl/

Zelfstandige energie adviseur vacature zzp