Beste Energie Leverancier

Drie tips voor de beste energie leverancier kiezen

Sinds de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli 2004 bent u als consument vrij om te kiezen voor een energieleverancier.
Het vergelijken van energieleveranciers is zeker niet lastig, maar u moet dit wel op de juiste manier doen om het beste resultaat te krijgen. Gaat u voor het eerst energie vergelijken en kunt u wel wat tips gebruiken? Of wilt u weten wat de energieleverancier is die het beste bij u past? Lees dan in dit artikel welke drie tips u kunt gebruiken om bij energie vergelijken de beste deal te krijgen. 

beste energie leverancier

Tip 1: check de contractduur, opzegtermijn en opzegvergoeding

Zeker als u iemand bent die gemakkelijk overstapt van energieleverancier, is het belangrijk om de contractuur, de opzegtermijn en de opzegvergoeding van een energiecontract te controleren. Bent u zo iemand die steeds op zoek is naar de beste energiedeals en snel overstapt van energieleverancier om van de hoogste korting te profiteren? Dan is het belangrijk om deze voorwaarden te checken, zodat u precies weet wanneer u bij een bepaald contract over kunt stappen en hoeveel het u kost om uw contract eerder op te zeggen. 

Tip 2: check de voorwaarden van korting

Veel energieleveranciers bieden korting op de energieprijs om nieuwe klanten te lokken. Korting is altijd goed, maar u moet wel goed op de voorwaarden van de korting letten. Staat er bijvoorbeeld in de voorwaarden dat u de korting enkel krijgt als u een tweejarig contract afneemt en dit contract ook echt helemaal afmaakt? Dan is dit zeker belangrijk om te weten. Staat er in de voorwaarden dat u de korting iedere maand, ieder jaar of aan het einde van het contract terug krijgt, dan is dit ook zeker goed om te weten. Weet wat voor energiecontract u afsluit en check ook altijd de voorwaarden van korting die u krijgt.

Veel energieleveranciers geven u uiteindelijk geen korting als u het energiecontract te vroeg opzegt. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van een energiecontract na energie vergelijken en zeker als u iemand bent die gemakkelijk overstapt. Soms is het beter een contract af te maken en van de korting te profiteren, dan meteen weer te kiezen voor energie vergelijken en een nieuw pakket af te sluiten.

Tip 3: kijk niet alleen naar de grote naam van een energie leverancier

Alle energieleveranciers die bij energie vergelijken worden getoond, zijn betrouwbaar, legaal en bieden een goede dienstverlening. Het is misschien verleidelijk om alleen naar de grote namen te kijken, maar ook de kleinere bedrijven doen het hartstikke goed. Ziet u een kleiner en onbekender bedrijf met een hele goede deal? Scrol deze deal dan niet zomaar voorbij, maar check de voorwaarden en sluit het pakket zeker af als dit pakket het beste bij u past.